WELKOM 
 ANGELS 
 I.E.T® 
 ASTROLOGIE 
 BACH 
 AURASPRAY 
 CURSUS 
 TARIEVEN 
 OVER MIJ 
 REFERENTIES 
 CONTACT 
 @ LICHTFLADDERAAR 
 @ BACH & CRYSTAL HERBS 
 @ SPAGYRIEK 
 @ KRISTALLEN & EDELSTENEN 

BACH Remedies volgens de Zonetherapie van Dietmar Krämer


Dietmar Krämer is een duitse heilpraktiker. Hij ontwikkelde een aanvullende therapie met de reeds bestaande Bachbloesems. Hij ontdekte een manier om een probleem of ziekte laag voor laag aan te pakken, totdat je bij het diepste onderliggende probleem ofwel de oorzaak komt.

Krämer ontdekte onder andere dat bij iedere Bachbloesem een specifieke huidzone op het lichaam hoort. In deze meer uitgebreide methode om met Bachbloesems te werken, worden Bachremedies gecombineerd met meridianen, huidzones, edelstenen en etherische oliën.

Naast de afzonderlijke werking van de bloesems werken we verder met bachbloesemsporen (drie gekoppelde bloesems waar een persoon achtereenvolgens in terecht kan komen in zijn proces), waardoor je van de oorsprong naar de uiteindelijke uitwerking kunt kijken, en vanaf die uitwerking kunt gaan behandelen tot ook de oorsprong van een bepaald probleem is opgelost.

 Bij BACH Remedies volgens Dietmar Krämer kan er:
1. rekening gehouden met de onderlinge relatie tussen de bloesems. 
2. diagnose worden gesteld volgens de huidzones.
3. toepassing van de bloesems (of etherische oliën) direct op de huid (de betreffende huidzone) plaatsvinden. 

 1. De onderlinge relatie tussen de bloesems:
Via de relatie tussen bloesems kun je bepalen welke de oppervlakkige kant van de disharmonie en welke de diepere oorzaak bestrijken. Zijn de feitelijke klachten (symptomen) weggenomen, dan is volgens deze indeling na te gaan, welke verborgen negatieve grondpatronen tot de bestaande klachten hebben geleid. Men werkt als het ware van buiten naar binnen.

 2. Diagnose stellen middels huidzones en/of meridianen:
Bij elk bloesemmiddel horen zones op de huid, te vergelijken met de voetreflexzones. Bij negatieve stemmingen treden op die plaatsen veranderingen in de energetische structuur op die vast te stellen zijn door bijvoorbeeld littekens of zelfs tatoeages en die ook gepaard kunnen gaan met pijn, jeuk etc. Op die manier kunnen we, op grond van de plaats op de huid, bloesemdiagnoses stellen.

 3. Toepassing van bloesems op de huidzone:
Door rechtstreekse toepassing van de betreffende bloesemdruppels op de ontregelde zones kunnen we het effect van de bloesems vergroten. Op deze manier herstellen niet alleen negatieve stemmingen aanmerkelijk sneller, enkel dan bij alleen inname van druppels, lichamelijke klachten kunnen hierdoor mogelijk sneller verdwijnen.


BACH Remedies 'klassiek', volgens Dr. Edward Bach:

Dr. Edward Bach ging uit van de kracht van de eenvoud. In zijn boek ‘Genezing door bloemen’, zegt hij: "behandel de persoon en niet de ziekte". Hij zocht naar een natuurlijke methode van heling die voor en door iedereen te gebruiken is. De bloesems zijn niet verslavend, hebben geen bijwerkingen en kunnen door jong en oud en ook voor dieren gebruikt worden.

Dr. Bach geloofde erin dat iedereen zijn eigen, unieke pad in dit leven heeft te gaan en dat iedereen daar- afhankelijk van zijn persoonlijkheid en gemoedstoestand - op zijn eigen manier mee omgaat. Hij zocht daarom remedies die passen bij die verschillende persoonlijkheden en de gemoedstoestanden die mensen ervaren.

De meeste van de 38 remedies worden daadwerkelijk bereid uit knoppen en bloesems van planten en bomen. Na handmatige oogst, worden de bloesems met zonlicht of vuur verhit in zuiver bronwater. Hierdoor komen de werkzame stoffen uit de bloesems in het water. Ter conservering wordt aan dit water alcohol toegevoegd.
Het doel van de bloesems is het ZELFGENEZEND VERMOGEN te stimuleren en een GROTER BEWUSTZIJN en meer LEVENSGELUK te creëren.Crystal Herbs Essences

Naast Bach Flower Remedies werk ik ter ondersteuning van de consulten en healings ook met de Essences van Crystal Herbs, zoals onder andere Geloofspatronen, Kernemoties, Karmische Patronen, Chakra Essences,  Archangel & Ascended Master Essences, Rainbow Light Body Essences.

Het zijn allemaal kwalitatief hoogwaardige essences, maar we kijken wat op dat moment het meest bij de persoon past en daarmee ook het beste (en vaak snelste) resultaat geeft.


Oorkaarsbehandeling

Oorkaarsen komen oorspronkelijk van de Hopi Indianen en de werking is als volgt: door enige onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en de trilling van  opstijgende lucht wordt het het trommelvlies en de gehoorgangen licht gemasseerd. Dit heeft effect op de doorbloeding van het oor en de drukregeling in het oor. De trilling van de lucht is gevolg van de natuurlijke beweging van de vlam. 
De lokale aanvoer van warmte stimuleert de bloedsomloop aan de buitenkant en activeert op die manier zowel het immuunsysteem als de zuiverende werking van het lymfesysteem.  Ook energetische punten en reflexzones worden gestimuleerd.  Het reinigende vuur verwijdert negatieve vibraties van de energievelden en harmoniseert de energetische status.

Vooral doeltreffend bij
 Hoofdpijn en Migraine
Oorsuizingen en tintelingen
 Sinusproblemen, keelpijn, beginnende verkoudheid, griep
 Stress en nervositeit, hyperactiviteit

Biosun levert zowel de originele kaarsen als de Aroma oorkaarsen met hun eigen geur. Bij iedere lijn hoort een Aroma Essence en Massageolie en specifieke relaxmuziek.
De kaarsen worden nog steeds naar het oude recept met de hand vervaardigd. Naast Traditional kun je kiezen uit Wellactive (gele lijn met pepermunt en citroengras), Wellbalance (blauwe lijn met lavendel en rozemarijn), Wellharmony (oranje lijn met ylang ylang en geranium) en Wellmotion (groene lijn met eucalyptus en dennennaald).

Copyright © 2022 KORU Reading | Healing Brabant en Limburg. All rights reserved.Privacy Statement Disclaimer Contact Home Sitemap